Monday, 31 December 2012

2012 Vs 2013


Tup..tup..hari ni merupakan hari terakhir kite di tahun 2012..esok kite sume bakal menempuh hari2 baru di tahun 2013...so,mcm mane dgn azam2 di tahun 2012..masih ade yg bocor ke?hehe..same jgk mcm aku...dlm byk2 azam yg dibuat Alhamdulillah ada jgk yg tercapai...InsyaAllah untuk tahun 2013 yg baru ni sumenye bakal termakbul..aku berharap jgk aku dpt mencapai azam2 aku yg x tercapai utk thun 2012 ni...Ameen..
 
 
Untuk sume jgk aku doakan azam korang jugak bakal tercapai biar lambat sekalipon..Coz rezeki ada di mana2 just usaha & Tawakkal yg penting utuk kite mencapai semua tue..InsyaAllah..Selamat Tahun Baru..

Friday, 28 December 2012

I-city lg


Sebenarnya dh lama nk post psl ni tp disebbkan tiada gambar so aku x update papelah pasal ni.so, dh dpt gmbr yg dicatchup2 oleh adik aku aku bolehlah citer psl ni...

ianya pada 10/11/12(cantek tarikh) di mana family aku dan jugak family Pak Cik aku iaitu Pak Anjang aku telah datang melawat aku kat S.Alam..wah seronoknye..Diorg sume dtg dengan 2 kereta..so, aku dengn rse hepi yg tak terhingga coz akhirnye dpt jgk mintk diorg dtg umah baru aku yg bukan kepunyaan aku...haaahaa.nk bwk aku xde kete..mm.tp memg hepi sgt..

so, aktiviti yg dilakukan x lain x bukan bwk diorg g I-city lah..dh xde tmpat menarik lain kt S.Alam ni kan..but we've enjoy ourselves there...

sementara cameraman amik gmbr org kite amik gmbar die plak

***********************************************************************
Keseronokan Bemain Game..Muke Xcited Masing2






Penat opah pegang si Cucu
Senyum...x perlu kata apa2
!
!
!
!
!
!
pasni kite tgk plak mat senyum yg sentiasa tersenyum


senyum

senyum

senyum

senyum

Dan Senyum...

muke2 penat

 merpati dua sejoli

 kite teruskan perjalanan

happy  family

sgt2 teruja nek "keta tapi: katenye

opah rilek sket

si ibu yg sentiasa penat menjg anknye...

!
!
!
!
!
Posing TIme!!!!










**************************************************************

penat sudah udin yer
masih mampu tersenyum walaupun keletihan...


itulah sedikit sebanyak yg boleh diceritakan...still coming nk corat coret psl percutian aku dengan family miggu lepas...stay tune!!!bye..

Tuesday, 18 December 2012

-ALHAMDULILLAH-



Alhamdulillah...Syukur sgt2 coz usaha yg dibuat selama ni berbaloi jgk akhirnye...akhirnya permohonan aku utk pengecualian bayaran balik PTPTN diluluskan...tak sia-sia turun naik segala bukit & pejabat yg ade kat Uitm tue,menyusahkan ramai org jgk akhirnya mendatangkan hasil jgk...Ameen2...

Memang cukup mencabar kesabaran aku dlm nk proses permohonan tue.rsenye dr tahun lepas lg aku cube buat permohonan nie..ade je yg menghalang benda nie diproses kan...x ckup doc nilah x cukup doc tulah..tue x termasuk jgk dgn aku maki hamun staff PTPTN tue coz kes slh tgk nama peminjam.elok2 aku byr PTPTN walaupun x tiap2 bulan, boleh pulak dikatanya aku ni dh kene blacklist..adui..tue yg menyebabkan aku pk yg PTPTN nie sj jer nk cr slh aku.kan x psl2 kene maki free jer.nsb jgk problem solve ms tue jgk..

terima kasih aku nk ucapkan yg tak terhingga buat family dan kwn2 yg dh byk bantu aku dlm aku nk merealisasikan impian ni.Thanks soo much to mak, abah, Sophia, Syazmeen dan jgk Pak Sazly yg aku rse dh ckup penat utk membazirkan tenaga,duit dan jgk minyak utk tlg aku.memg terima kasih sgt2..memg x terbalas aku atas jasa yg diorg dh buat utk aku...terima kasih jgk utk officer yg dh byk tolong aku utk proses permohonan ni iaitu En Norfaisal.Thanks yea.sory jgk coz terpaksa melayan karenah aku yg marah2 hr tue.huhuhu...

Hurm...Alhamdulillah lega utk 1 pinjaman..next step aku akan setlekan utk buat bayaran balik pinjaman utk Diploma aku plak..1 lg permohonan utk yg itu supaya aku boleh setlekan &kejar balik kos pentadbiran yg dh terkumpul.InsyaAllah ade rezeki sume tu akan dpt aku lakukan...Ameen...

sgt2 teruja bile tgk baki dh RM0..hee..yg len terpaksa disencored.Sorry :-)

Monday, 17 December 2012

-Isnin Dtg Lagi!!!!-



Arghhh..Isnin dh..ini bermakna, ade 6 hr lg utk berperang di office dgn keje2..tp ade keje ke nk buat...Waaaa...Bile dtg je hr isnin muke masing2 compem mcm kerang busuk...rsenye wangi lg kerang yg busuk tu...hurrmm..

Jika ingin diibaratkan riak muka kita mengikut hari, mungkin inilah gambaran muke masing2 kat office terbaik sepanjang minggu ni kan!!!.
*
*
*

  Hari Isnin, muka kita bukan setakat monyok semonyok-monyoknya, tapi mungkin macam ini...


Hari Selasa, monyok sudah berkurangan skit....


Hari Rabu...sudah boleh tersenyum


Khamis, senyuman makin melebar


Jumaat! ah…hari penuh dengan senyuman! paling manis & paling indah~~


Sabtu Ahad pulak….


Ya, mmg betul skali!

Sunday, 16 December 2012

-Checklist Weddingku-



Hari ni 16.12.2012..8 bulan dari tarikh hari ni InsyaAllah...aku akan bertukar status. tapi not confirm yet..masih dalam peringkat perbincangan family

aku???satu hapa pun tak start lagi.sibuk menggoogle sana sini...tengok ape yg patut...copy ape yg patut.

apa lagi...aku came out la ngan checklist ni..saja post kat sini..mana la tau ada B2B yang bace belog aku ni ha..hahah..

perasan...!

so, this checklist aku will update once aku ada progress...banyak kot...!!! semuanya masih merah...takotttt!!!

 
1.    TARIKH: PENDING (sesi berdiskusi dengan family belum selesai)

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

2.    THEME & CONCEPT: DONE (not sure yet la…need to discuss again)

Nikah: Grey + Krim
Resepsi: Blue +Purple
Bertandang: Kne Tanye H2B aku lah

3.    DOKUMEN WAJIB ADA: PENDING

Sijil Kursus Kawen: Mana Tah Aku Letak…Carik..!!
HIV Test:
Borang Kebenaran Nikah:
Sijil Nikah Our Parent:
Surat Akuam Bujang for Both:

4.    LOKASI:DONE

Nikah: Masjid, InsyaAllah
Resepsi: Haruslah Teratak Aku di Ipoh Nun..
Bertandang: Umah Bakal FIL kat Teluk Intan (Dekat Jer…)

5.    CATERING & CANOPY:PENDING

Nikah:
Resepsi:
·         Meja Pengantin
·         Makanan Pengantin
·         Canopy Tetamu
·         Catering
Bertandang:
·         Meja Pengantin
·         Makanan Pengantin
·         Canopy Tetamu
·         Catering

6.    PELAMIN NIKAH: PENDING(Diskusi Kembali)

Nikah:
·         Bantal Nikah
·         Mini Pelamin: Diskusi Back
·         Dekorasi Meja Makan

7.    PHOTOGRAPHER:PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

8.    WEDDING OUTFITS: PENDING

Nikah, Resepsi & Bertandang:
·         Dress
·         Tudung
·         Veil
·         Shoe
·         Accessories
·         Bunga Tangan

9.    MAKE-UP PENGANTIN: PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

10.    DOORGIFT/GOODIES: PENDING

Nikah:
·         Isi Dalam
Resepsi:
·         Side Pak Sazly Gift
·         Tetamu Gift
·         Kiddos
Bertandang:
·         Side Aku Gift
·         Tetamu Gift
·         Kiddos

11.    BUNGA PAHAR/BUNGA MAGGAR/CANTERPIECE:PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

12.    HANTARAN: SELESAI SUDAH

Bilangan Dulang: 11 balas 19 (Wah!!..So Many Aaa..)
Hiasan Dulang: Sendirian Berhad

13.    CINCIN/BARANG KEMAS: IN PROGRESS

Untuk Pak Sazly: PENDING
Untuk Aku Yg Cute: Cincin/Gelang(Requsted by Me…hehe)

14.    KAD KAWEN:PENDING

Nikah & Kawen:1000pcs=RM
·         Design & Printing

 
15.    CAKE:PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

16.    TOK KADI/PEMBACA DOA: PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

17.    GUEST LIST: PENDING

Nikah:
Resepsi:
Bertandang:

18.    DJ/KOMPANG ORIGINAL: PENDING

DJ:
Kompang:
PA System:
CD Lagu KAwen + Romantika:

19.    FAMILY ATTIRE: PENDING

Nikah, Resepsi & Bertandang


20.    BILIK PENGANTIN: PENDING

Katil:
Cadar:
Langsir:
Hiasan:

21.    SIGNAGE: PENDING

Location:
Design:
Printing:
Welcome Sign:
Banner:

22.   FACIAL/SPA/BERINAI: Haruslah PENDING

23.   Honeymoon: Ni Lagi La PENDING!!!…Bizi

Date:
Location:

Gerunnyaaaaaaaa aku tengok list ni..segala-galanya PENDING belaka..Cmno nie..Haish!!

Bye!!!:-)

     

 
 
 

Thursday, 25 October 2012

Salam Aidiladha

Esok Hari Raya..Esok Hari Raya!!!rse mcm x sabar plak nk tunggu balik keje..coz y..coz I nak balik kg berhari rayalah..heheh!!!yay!! yay!!wah seronoknya nak balik umah nak berya...walaupu just beraya di Ipoh saje, tp memg best rsenye..x sbr nk jumpe family aku kat umah tue..



tp sedikit sedih bile x dpt jumpe ngn anak buah aku yg "beyeh" tue..waaaa....lg sedih x dpt nk main dgn adik die "udin"...dhlah sekali sekala je balik umah...x sempat nk main puas2 dgn die...tp xpelah...len kali masih ade ms kan...hurrmmm.sementara nak tunggu waktu balik hujan la plak..cmne nk balik nie..nanti aku lambt siap marah plak p.cik sorang tue..hurmm..

Warghhhh!!!tbe2 rse bertambah tambah sedih biler terpkkan yg nak tinggalkan Encik Abang kesyangn sorang tue nt.coz y..coz aku kne keje dh sabtu..so, aku kene baliklah esok jgk ke Shah Alam Bandar Dalam Taman Nie (Taman lah sgt..)wawawawa...jg diri elok2 ye kekanda semasa adinda pergi berjuang...Ceh!!!rse mcm terbalik pulak..haha!!! tulah namenye bekorban..kite kan nk ryer korban ni,,,,kan..kan...Ape2 pon sayaannng sgt kt Encik Kekasih aku sorg tue..Jgn nakal2 tau ms ambe xde nie...








oklah aku nak chow!1!its time to go home to prepare all my thing...Terakhir sekali aku nak ucapkan Selamat Menyambut Aidiladha Buat Sume Keluarga,Kawan2 dan jgk yg kenal aku...yg x kenal pon xpe...belasah jer!!!mintak ampun dr hujung rambut sampai hujung kaki k..0-0 ek...buat yg balik kg hati2 tau semasa memandu (utk cik abg aku jgk)...yg kne kerja chayok2 k...ok bye bye:-)

Tuesday, 23 October 2012

Cerita Lawak 2

Aduh!bosan gler dh bt keje kt opis ni...dhlah baru lepas berperang dh aku tgk kt opis ni...just xde adegan tembak menembak jer lg...hahha..nk release tension la jap...

Nenek Tua

Seorang nenek berusia 65 tahun melahirkan seorang anak. Rakan-rakannya datang berkunjung untuk menjenguknya. Ketika mereka ingin melihat bayi nenek tersebut, nenek itu berkata “Nanti dulu”. Beberapa minit kemudian mereka berkata ingin melihat bayi itu lagi. Tetapi nenek itu tetap berkata “Nanti dulu”. Akhirnya mereka bertanya : “Bila kami boleh melihat bayi engkau..?” “Bila dia menangis”. “Kenapa kami harus tunggu sampai dia menangis?” “Sebabnya aku lupa.. dimana aku letak bayiku tadi..”
 
 
Panadol

Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”
 
Seorang Pemburu Dengan Seekor Singa

Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa. Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya. Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa. Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.
Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”
Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”
 
 
ok cukup!gi sambong bt keje..nt amoi marah..kang x psl2 plak ade gencatan senjata plak..huhu...chow

Thursday, 18 October 2012

Cerita LAwak 1

Dalam dok bosan2 kt opis xde keje nk buat, tibe2 rse nk post psl cite2 lawak yg penah aku baca..jom kite layan same2....
 
CERITA 1=ROBOT PENGESAN BOHONG
 
Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.
 
“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…dan semua terdiam…


CERITA 2=BUANG ANAK

Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.

Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.

Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.

Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid…?

Pak Majid:Hmmmmmmm… Sambil mengembus asap rokok daunnya keluar melalui hidungnya…

Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli ke? Ini melibatkan kemanusiaan tahu. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.

Pak Majid: Hmmmm….Nilah aku nak bagitau engkau. Kalaulah aku masa muda-muda dulu..Aku jual je anak-anakku tu.
.
Pak Abu: Hah??? Engkau biar betul Majid!

Pak Majid: Hoii.. Engkau sedar tak sekarang ni berada di mana? Sedarlah Abu….Kita sekarang di RUMAH ORANG TUA. Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku tu macam nilah, dah lama dah aku jual budak-budak tu!
 
Pak Abu: HEHEHEHEHE….
 
 
CERITA 3= JAM BUDAK PUNK
 
Seorang budak punk mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "apa benda ni? Kau budak punk pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak punk itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana ia beroperasi? Sekarang pukul berapa, cuba kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga.

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 2 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Ah! Dah pukul 2 pagi daaah," jelas budak punk itu.
Kawan dia cuma garuk kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.

 
Cukup buat ms nie...hehehe